středa 2. listopadu 2016

Vánoční jarmark poskytovatelů sociálních služeb Královéhradeckého kraje v SK Rabštejn

Město Kostelec nad Orlicí — Odbor sociálních věcí pořádá 14. prosince v SK Rabštejn tradiční Vánoční jarmark a to v čase 10:00 hod. — 17:00 hod. 
Na Vánoční jarmark jsou vždy pozvání poskytovatelé sociální služeb a to z Královéhradeckého kraje. Celý sál vždy v tento čas voní vánočními vůněmi a za zvuku vánočních koled a melodií jsou návštěvníci zvání k prohlédnutí či zakoupení výroků, které jsou nejen tématicky zaměřeny na období vánoc. Krásné je na celé myšlence pořádání jarmarku to, že výrobky vznikají v rukou klientů sociálních služeb, kteří jsou jak mentálně postižení, tak sluchově i jinak handicapovaní, nebo se jedná o Dětská centra a Domovy pro seniory, pochopitelně jim s výrobou pomáhají pracovníci jednotlivých zařízení. 
Pro zajímavost jsme do jednoho ze zařízení, které se bude Vánočního jarmarku zúčastňovat zavítali a to do Ústavu sociální péče pro mládež Kvasiny. Pracovnice nám s klienty ukázaly jak vznikají konkrétní výrobky a my jsme pořídili jejich několik zajímavých fotografií jako ochutnávku před samotným jarmarkem. 
Vánočního jarmarku se zúčastňují : Domovinka — Centrum denních služeb Kostelec nad Orlicí, Ústav sociální péče pro mládež Kvasiny, Ústav sociální péče pro mládež Domečky Rychnov nad Kněžnou, Domov důchodců Albrechtice nad Orlicí, Občanské sdružení CEMA Žamberk, o.p.s. Šťastný domov Líšnice, o.s. Cvrček Kostelec nad Orlicí, O.S. ORION Rychnov nad Kněžnou a Centrum pro dětský sluch TAMTAM, o.p.s. 
Zavítejte v adventním čase na Vánoční jarmark a přijďte načerpat předvánoční atmosféru a zakoupením výrobku podpořit konkrétní sociální službu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat