pátek 7. října 2016

Vysokomýtská nemocnice otevřela sál pro jednodenní chirurgii

Kvalitativní skok v péči o pacienty dnes udělala Vysokomýtská nemocnice. Zprovozněn tu byl operační zákrokový sál pro jednodenní chirurgii za 5,6 milionu korun. Slavnostního okamžiku se zúčastnili jak zástupci zřizovatele této nemocnice následné péče, v čele s 1. náměstkem hejtmana Romanem Línkem, tak i starosta města František Jiraský. 

Za dobu existence Pardubického kraje investoval tento zřizovatel do Vysokomýtské nemocnice celkem přes 46 milionů korun. „Je to důkaz toho, že kraj nechce zdejší nemocnici rušit, ale naopak ji začlenit do celého systému nemocniční péče v kraji jako jeden z doplňujících článků,“ řekl 1. náměstek hejtmana pro zdravotnictví Roman Línek a pokračoval: „Medicína se rychle mění, zákroky jsou s moderními přístroji jednodušší a dají se dělat i ambulantně. Pro pacienty je to šetrné jak na čas, tak i na rekonvalescenci.“ 
Pro nový operační sál využila nemocnice zakonzervovaných prostor starého chirurgického sálu ve druhém nadzemním podlaží budovy v Hradecké ulici. „Nemocnice získala v evropském projektu moderní přístroje, tady je smysluplně využije. Spojili jsme tak investice kraje i samotného zdravotnického zařízení,“ doplnil Línek. 

Vysokomýtská nemocnice upravila v předstihu také prostory navazující na zákrokový sál. „Jedná se o předsálí, dospávací pokoje, sociální zařízení a vyšetřovnu pro lékaře a sestru, úpravy zázemí stály 1,8 milionu korun,“ konkretizuje další investice ředitel nemocnice Josef Pejchl. Díky tomu se uvolnily prostory ve třetím podlaží. Město Vysoké Mýto, které je vlastníkem budovy, na jaře podepsalo smlouvu se společností Fresenius Medical Care o vybudování dialyzačního střediska. To by mělo být hotové zhruba za rok. Tato společnost v Pardubickém kraji už působí na dvou místech v Pardubicích, dále v Chrudimi a v Hlinsku. 

„Věřím, že město Vysoké Mýto bude úspěšné i v realizaci zateplení celého objektu, tak aby nemocnice byla v novém nejen zevnitř, ale i zvenku,“ uzavřel Línek. 

Žádné komentáře:

Okomentovat